topblog Ivoire blogs

28/12/2017

John Fowles "Collector" / ljud +

6_1.jpgJohn Fowles "The Collector"
lyssna på nätet

Det här är historien om bankkonsulenten Ferdinand Clegg, passionerad för att samla fjärilar och är kär i den unga konstnären Miranda. En dag vinner Clegg en stor summa pengar, köper en landherrgård, kidnappar Miranda och låser henne i källaren av huset. Hädanefter är tjejen avsedd att bli ett nytt, värdefullt prov av samlingen av Ferdinand. Under hennes fängelse, Miranda, en subtil och inspirerad natur, håller en dagbok. Men den första platsen i den är inte kidnapparen, men hennes tidigare värld, varifrån hon plötsligt drogs ut av en tråkig och hänsynslös kraft. Clegg ges inte för att förstå flickans önskningar, att återvända till livet för henne. Trots allt, enligt hans åsikt, har hon allt som behövs för lycka. Han sparar inte pengar, uppfyller alla sprit och önskemål från Miranda, förutom en ...

Vladimir Kush tavlor

6_2.jpg


I denna roman finns det allt: subtila reflektioner och en tätt vridd tomt, psykologisk realism och en mystisk atmosfär, skönhet och fulhet.
titta på en film

6_2.jpg


Mycket tvetydig och original roman. Du kan titta på alla händelser från två sidor - från kidnapparen och från offret. Psykologiskt stark, spännande detektiv. Till dess att de sista sidorna håller i spänning.

Les commentaires sont fermés.