topblog Ivoire blogs

09/04/2018

Belarusian artist Vladislav Leonovich

4-.jpg

 

4-.jpg

 

4-3.jpg

4-4.jpg

 

 

Nemanja Vuckovic art paintings

 

 

 

wb2017_16136.jpg

30/12/2017

Prosper Merimee / Audiobook + romanLördag 18 november 2017 09:00 + i citatboken
Prosper Merimee "Ett dubbel misstag"

      Flickan, grönögd,
      Mer vit och skarlagd än blommor!
      Sedan du bestämde dig för att bli kär,
      Förgås sedan till slutet, sedan du förgås.

? Hon var stolt över att hon i samhället blev pitied och satt som ett exempel som ett exempel på ömhet till ödet. Hon var på sin egen väg även glad, för att hon inte älskade någon, men hennes man gav henne fullständig frihet.
? Om hon hade gått djupt i hennes minnen, hade hon kommit ihåg det när han var trevlig för henne, men nu verkade han utdragen för henne.
? Två själar som inte förstod varandra var kanske skapade för varandra. Kvinnor tenderar att acceptera vad de vill ha för verkligheten och ibland lyckas de att drömma upp en berättelse om stor kärlek i ett par timmar.
Vad det än var, men Prosper Merimee är ett geni av form. Inte utan grund var hans arbete mycket uppskattat av A.S. Pushkin.

16-1.png
16-2.jpgLÄSNING "ARSEN GIYO"
Bara några sidor, men hur många tankar och känslor!

 

 

Michael Cheval tavlor

28/12/2017

John Fowles "Collector" / ljud +

6_1.jpgJohn Fowles "The Collector"
lyssna på nätet

Det här är historien om bankkonsulenten Ferdinand Clegg, passionerad för att samla fjärilar och är kär i den unga konstnären Miranda. En dag vinner Clegg en stor summa pengar, köper en landherrgård, kidnappar Miranda och låser henne i källaren av huset. Hädanefter är tjejen avsedd att bli ett nytt, värdefullt prov av samlingen av Ferdinand. Under hennes fängelse, Miranda, en subtil och inspirerad natur, håller en dagbok. Men den första platsen i den är inte kidnapparen, men hennes tidigare värld, varifrån hon plötsligt drogs ut av en tråkig och hänsynslös kraft. Clegg ges inte för att förstå flickans önskningar, att återvända till livet för henne. Trots allt, enligt hans åsikt, har hon allt som behövs för lycka. Han sparar inte pengar, uppfyller alla sprit och önskemål från Miranda, förutom en ...

Vladimir Kush tavlor

6_2.jpg


I denna roman finns det allt: subtila reflektioner och en tätt vridd tomt, psykologisk realism och en mystisk atmosfär, skönhet och fulhet.
titta på en film

6_2.jpg


Mycket tvetydig och original roman. Du kan titta på alla händelser från två sidor - från kidnapparen och från offret. Psykologiskt stark, spännande detektiv. Till dess att de sista sidorna håller i spänning.